Кожних три роки хіміко-бактеріологічна лабораторія Шепетівського водопровідно-каналізаційного підприємства проходить атестацію про технічну компетентність.

“Колись вимагали обов’язкову атестацію лабораторії підприємства. Зараз не зобов’язують, проте ми все ж повинні підтверджувати свою фаховість відповідними дозвільними документами та укомплектованість лабораторії усіма необхідними приладами та технічними засобами”, - розповідає Ольга Швець, завідувачка лабораторії Шепетівкаводоканалу.

Тож пройшовши відповідну перевірку, днями лабораторія Шепетівкаводоканалу отримала від Державного підприємства “Хмельницький науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації” Атестат про технічну компетентність. Документ засвідчує, що діяльність хіміко-бактеріологічної лабораторії Шепетівкаводоканалу відповідає вимогам Державних стандартів України та є технічно компетентною на проведення вимірювань.

“Ми маємо можливість проводити якісний аналіз фізико-хімічних показників у поверхневих та стічних водах, а також аналіз питної води. У Шепетівкаводоканалі проводимо щоденні перевірки органолептичних показників питної води - стежимо за смаковими якостями, забарвленістю та каламутністю. Щоквартально здійснюємо скорочений періодичний контроль якості питної води перед надходженням в мережу, а кожних пів року - повний. Також раз на рік перевіряємо безпечність та якість підземних вод за хімічним складом і мікробіологічними показниками безпосередньо зі свердловин підприємства”, - пояснює Ольга Швець.

“Окрім потреб Шепетівкаводоканалу послугами хіміко-бактеріологічної лабораторії також можуть користуватися інші підприємства, організації чи приватні особи. До нас звертаються люди, які перевіряють склад води у своїх криницях чи приватних свердловинах. Вартість цих послуг оприлюднено на сайті водоканалу”, - додає директор Шепетівкаводоканалу Віталій Биков.