У першій половині дня шепетівчани помітили відсутність водопостачання. Фахівці водоканалу змушені були тимчасово припинили подачу води з декількох причин.

“На водопроводі від водозабору “Лісова галявина”, який є одним із головних водопостачальних артерій Шепетівки, було виявлено витік води. Аварійна ситуація сталася в районі Новоград-Волинського перехрестя, на польовому масиві. Оскільки погодні умови зараз не дуже сприятливі, вологий ґрунт додав складнощів. Важко було під’їхати спецтехнікою, довелося підмощувати проїзд для екскаватора. Але завдяки наполегливим зусиллям майстрів ремонтної бригади, аварійну ситуацію вдалося відносно швидко ліквідувати”, - розповів головний інженер водоканалу Андрій Савчук.


Паралельно з цим тимчасова зупинка водопостачання також була необхідна для запуску процесу сезонного хлорування та промивки водопровідних мереж міста. Цю процедуру завчасно запланували якраз на 8 квітня.

“Одна бригада працювала на місці витоку, інша займалася хлоруванням. А майстри електродільниці тим часом призупинили подачу електроенергії, щоб провести профілактичні роботи на трансформаторній підстанції. Таким чином, аби зменшити кількість зупинок постачання води, фахівці водоканалу максимально ефективно скористалися можливістю і встигли вирішити одразу декілька важливих питань у роботі підприємства”, - пояснив директор Шепетівкаводоканалу Віталій Биков.

Адміністрація водоканалу перепрошує за тимчасові незручності, які виникли через зупинку водопостачання. Фахівці підприємства завжди докладають максимум зусиль, аби абоненти могли отримувати якісні послуги.