Традиційно з метою запобігання аварійних ситуацій та перевірки якості постачання води Шепетівське комунальне підприємство водопровідно-каналізаційного господарства проводить планові огляди свердловин водозаборів міста.

Днями фахівці підприємства оглянули сім свердловин водозабору “Лісова галявина”.

“Це щорічна ревізія обладнання: глибинних насосів, водопідйомних труб, електричного обладнання тощо. А також контрольний відбір проб води. За потреби замінюємо кріплення”, - розповідає Олександр Добровольський, начальник технічного відділу Шепетівкаводоканалу.

За підсумками обстежень фахівці водоканалу залишають відповідні відмітки у спеціальних паспортах свердловин. Це допомагає зіставляти показники з попередніми роками та у разі виникнення порушень роботи вчасно їх виявляти.

“Планові обстеження є обов’язковими. Вони допомагають утримувати свердловини в належному стані. А також за потреби ліквідовувати несправності та готувати водозабір до зимового періоду”, - додає директор Шепетівкаводоканалу Віталій Биков.

Нагадаємо, Шепетівкаводоканал забезпечує господарсько-питне водопостачання Шепетівки шляхом експлуатації двох підземних водозаборів “Дубовий гай” та “Лісова галявина”. Водозабір “Дубовий Гай” складається із 5 експлуатаційних свердловин і окремо розташованого каптажного колодязя. А водозабір “Лісова галявина” має 7 експлуатаційних свердловин.